Dnes vstalo uplakané ráno
Vehnalo úsměv do koutků
Zalilo za mě venku záhon
Sprškou z nebeských kohoutků
Do virblu na doškové bubny
Hvízdají kosi umytí
Moudrost má žízeň jako studny
Plní se lidem pro pití
Užívej rána jako tohle
Celými doušky člověče
Na slzy nesmíš brát vždy ohled
Vždyť každá voda proteče.