třídní sraz
Anotace: chlapi si ukazují hodinky a holky si vykládají o liposukci
„…určitě tam jdi
uvidíš své staré kamarády“
radí mi moje žena
třídní sraz po 30ti letech
nikdy jsem na žádném nebyl
měl jsem dost starostí se svým životem
a neměl čas sledovat ty ostatní
práce, druhá práce, potom firma, děti…
dneska by to asi šlo
práce už tolik nemám
a moje děti budou mít brzy svoje děti
sraz je až v Praze
budu pít
zamlouvám si tedy hotel poblíž restaurace
je to ironie osudu
tu restauraci jsem před pár lety prodal
sedám si ke stolu
vůbec nikoho nepoznávám
všichni jsme nateklí, zarudlí, vytahaní, plešatí a staří…
po pár panácích už je to lepší
začínám je poznávat
a poslouchat jejich příběhy
na plátně někdo promítá
fotografie ze své svatby
manželku před porodem
při porodu
po porodu
po stole kolují alba a tablety
s fotografiemi
cizích lidí
cizích dětí
u moře
na horách
u vánočních stromečků…
chlapi si ukazují hodinky a holky si vykládají o liposukci
začínám litovat
že tu jsem
do ruky se mi dostává album s nějakou rodinou
posílám ho dál se slovy: „to jsme my“
všichni mi chválí mojí novou rodinu
každý vypráví o své práci
jsou tu samí ředitelé, závodníci, managerky…
dala by se odtud řídit zeměkoule
prostě žádná pornoherečka, nebo vrah
přijde řada na mě:
„a co děláš ty Petře?“
„přidavače na stavbě, život se se mnou nemazlil“
„to je nám líto…“
jídlo bylo dobré
zvedl jsem se a zašel za kuchařem
býval to můj zaměstnanec
a já málem zapomněl
jak dobře vaří
pozval jsem ho na drink
a nabídl mu novou práci
v mém hotelu
některé věci se nemění…
Přečteno 323x
Tipy 20
Poslední tipující: Marcella, bogen, Jort, Lioness, Frr, Akyš, Kapka, Amonasr, skřitek, Fany, ...
Komentáře (14)
Komentujících (7)