Anotace: Pokus o něco nového, nejsem si jistý, předem díky za jakoukoliv reakci.
V říši za horami a za řadou moří
Svár bratrský už roky zuří
A i ty nejkrásnější zahrady
Strašná války vřava boří
Držela se královská zahrada
Ta krása, triumf, paráda
Jako šarlatový memoriál
Zkomírajícího národa
Držela se pryč od smrti
V říši, kde spor krásu škrtí
Poslední tvrz příčetnosti
Bratrovražedný spor zdrtí
Tam v rohu
kde raší z jara růže
Dnes
uzřel jsem z rána
mrtvého muže
A v moři rubínově rudé
Teď i trocha krve bude
Zemřel zahrada, zemře král
Zamřela krása říše chudé
Pokud ROD-ina nedrží pohromadě,zákonitě ROD zaniká.Krása a vše zemře....
Pěkná báseň.
16.02.2020 22:15:06 | Jaruška