Včera překrásný byl den
obloha jak modrý len...
Šlapali jsme lesní cestou,
hýřilo slunce v listoví,
na koni princ za nevěstou...
V pohádku les se promění.
Z porostu se vynořila
chaloupka, celá z perníku
ježibaba zatopila,
pryč, Mařenko a Jeníku!
Pat s Matem děti provází
k Ferdovi, Berušce oklikou,
barevní broučci přichází,
též táhneme řepu velikou.
Popelku brzy potkáme,
pod keřem Růženku tam spící,
spolu s králíčky skákáme,
pak Sněhurka a trpaslíci.
Do dalších pohádek vplouváme,
na peci Honza lenoší,
koláčky od mámy papáme...
Takový den moc potěší.