~~~~~~~~
Ustlat si pod mostem
do novin zabalil
vyhnout se blbostem
to špatné odhodit
k obědu uvařit
polívku v kotlíku
do ní si nalámat
pár tvrdejch rohlíků,
-
to co se pak nesní
vylíže kočka
jen blahem zavrní
je jako myčka
kotlík je fakt čistý
vody není třeba
a tím si je jistý
i pod mostem děda.
-
Dávno jako holka malá
to už pravda není
já pod stolem si hrála
taky asi na vaření
v plechovém rendlíčku
zamíchám korálky
naberu na lžičku
chci krmit panenky
-
korálky se vysypaly
po celé kuchyni
nejhezčí se kutálely
a skončily pod skříní
ty krásné korálky
jsou tam asi dodnes
až někam do dálky
čas si je prej odnes…
-
Naštěstí pod mostem
spát jsem nemusela
byla jsem hostem
korálky posbírala,
hostem v mém dětství
s panenkou pod stolem
a držím v pěsti
jen pytlík s bonbónem
-
totiž o tom vaření
párkrát se mi zdálo
je to asi k zbláznění
spát se mi zas chtělo.
polívka z korálek
se už dávno nevaří
je konec pohádek
ano…stáří…je tu stáří…
~~~~~~~~