Otázky k moudrosti
Anotace: Starší věc, na kterou nyní znovu padlo světlo světa...
"Dědo, mrtví už spí navěky?"
"Ne."
...
Umrlci, co vstávaj´ z hrobu,
stávají se hrdiny.
Popírají tak tu dobu,
kdy ztratili rodiny.
"Dědo, jsou rytíři nejstatečnější?"
"Ne."
...
Rytíři, co třímaj´ meče,
bojují za hrdou čest.
Víno totiž rychle teče,
a mění ruku v pěst.
"Dědo, jsou šašci doopravdy šťastní?"
"Ne."
...
Šašci, co padaj´ smíchy,
dopadají na prdel.
Smýjí tím tak naše hříchy,
jsou odrazem zrcadel.
"Dědo, a co básníci? Lžou?"
...
Přečteno 429x
Tipy 13
Poslední tipující: Alci, Iva Husárková, bogen, Fany, Ruda Štola, Frr, Lighter, Tesk
Komentáře (9)
Komentujících (5)