Anotace: V první řadě bych se chtěl omluvit všem, co mají cit pro poezii. Já ne. Byl jsem tehdy po pár pivech a ve stínu filmu GIULIETTA A DUCHOVÉ. Za případné újmy na zdraví citlivých čtenářů poezie se předem omlouvám.
Život kráčí po strmých schodech pozpátku,
jak chrabrý zápasník pokládá smrt na jednu či druhou lopatku
a Krása s nalíčenými tvářemi se na nás usmívá,
jako Faun na něhož se z lesa hlasitá ozvěna ozývá.
Do lesa vchází se po smutných špičkách jeho ticha,
v samotách ostružin, kde volá maliníku pýcha,
a Příroda jež se bouří pod jařmem ohlávky,
zde dívky jsou tesklivé jak babiččiny pohádky.
Jednou, když jsem vešel a pozoroval měsíční svit,
modly Molochů zaléval nikdy nekončící pohanský klid.
Nehybné ticho jež se rozhostilo ve mně nebývale,
tu pálí, spaluje, ožehuje, spoutává a jinde zase taje.
Jako bystřina dětské proměny v krkonošské oáze,
kdy heřmánek s orchidejí se pantomimou domlouvají ve váze.
Moc krásná báseň, oslovila mě. A to nechválím jen proto, že i ty si chválil. ST je jasná volba.
02.07.2017 18:34:28 | danaska
Fauni v krkonoších to je zajímavé měl bych si tam někdy zajet. Drahý nepoeto, zdá se mi že jsi zbytečně skromný. Je to moc pěkně zpracované dílko.
27.06.2017 21:06:46 | Dědek mrak
jsem doSTatečně dojatá četla jsem několikrát nádhera prostě děkuju :-))
27.06.2017 09:56:02 | Iva Husárková
A já zase prostě děkuji tobě, Ivi, a jihnoucí se usmívám. :o)
27.06.2017 12:18:49 | Koblížek
mám žúžasnou radost ze slova jihnoucí a jsem již žhnoucí co to povídám radost mám :-))
27.06.2017 12:31:37 | Iva Husárková