Proxima
Na nebi není hvězd tolik
kolik jich tam potřebuji
byl-li bych chytrý natolik
nakolik již ve mně bují
podezření, že mám na to
abych jich rozsvítil více
nemoudré je celkem vzato
z noci den stvořit, mít v sbírce
svých dovedností na přání
kohokoliv v širém světě
kdo femme fatale se neklaní?
ten, jemuž v zimě i v létě
na rtech skví se škraloup ledu
uvnitř srdce mínus dvěstě
když o dům dál popojedu
jen k další nejbližší hvězdě
do plazmatu hlavou tlouci
ze všech stran, i ze všech úhlů
polykat žár dechberoucí
ať zčernám na kousek uhlu
otočit vše ve svůj prospěch
učí mě rtů nedůtklivá
nabídka běd v ledu torzech
podívej - někdo se dívá
Přečteno 280x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, padající do neznáma, jitoush, Amonasr, Laika
Komentáře (0)