MRTVÝ MEZI NÁMI
kde se vzal ten mrtvý
mezi námi
kdo ho zabil
kdo ho odklidí
je tak dokonalý
nemá zjevné chyby
na rozdíl od nás dvou
snad proto musel zemřít
snad proto i zůstal
mezi námi stát
vzpírá se pohřbení
aby nám připomínal
jak jsme obtěžkáni hříchy
jak nemožné je být
mezi živými
dokonalým
Klaipéda, 4.7.2017
https://www.youtube.com/watch?v=0R2nT0RBfPE
Nechtěla bych být dokonalá, mám ráda chyby jiných a ty své si přímo hýčkám... :)
12.07.2017 22:48:52 | Philogyny1
Jj, "dokonalost" mě taky nepřitahuje - je strašně neosobní a chladná, tedy mrtvá... :-)
12.07.2017 22:52:54 | Amonasr
jestli on není jediný živý... ne pro dokonalost, ale pro nesoudnost :-)
my tak rádi soudíme, hodnotím, nejlépe ty druhé samozřejmě, sami sebe vidíme jako ty bezchybné... :-)
dřív jsem se strašně dokonalosti obávala, měla jsem pocit, že když k ní dospěju, ne lidsky v okamžiku, pocitu, dojmu... tak už nebude nic víc... ale ne, já jsem začala později dokonalost zažívat víc a víc a bez jakéhokoli uzardění... dokonalý západ slunce, dokonalý večer s přáteli, dokonalá chuť vína... přestala jsem řešit, jestli zítra či za minutu to něco přebije nebo pokazí... prožila jsem to dokonale a to se pro mě stalo úžasný... samozřejmě žiju smutné okamžiky, nespravedlivé okamžiky, zlo, dobro nebo jen tak něco mezi tím... ale už vím, že umím prožít dokonalost dokonale :-)
nemůžeme být dokonalí, ale můžeme dokonalost užívat :-)
12.07.2017 21:44:06 | zelená víla
To je dokonale plastická reflexe, hodná stejně plastického obmyšlení - díky za ni :-)
12.07.2017 22:46:11 | Amonasr