mistr
Petr vystoupal na horu
aby ho na jejím vrcholu
přijal mistr
zavrhl eskalátory
které vedly až k chatrči
aby více trpěl
a mistrova slova měla největší sílu
když dorazil k cíli
naskytl se mu překrásný výhled
na okolní kopce
všude okolo hořely tyčinky
mistr právě rozdával autogramy
japonským turistům
kteří se s ním fotili
pohlédl na Petra a zeptal se ho:
,,přinesl jsi mi něco z údolí?,,
,,nevěděl jsem, že se má něco nosit,,
,,každý sem něco přinese,, řekl mistr
a ukázal dlouhým prstem
na stánek se suvenýry
byly tam prsteny, hodinky,
zlaté zuby, láhve s alkoholem,
boty do vody, nafukovací panna...
,,já ale opravdu nic nemám,, řekl Petr
a stoupl si více do dýmu z tyčinek
aby zahalil své nahé tělo
,,a co tvoje panictví?,, naléhal mistr
,,jsem přes dvacet let ženatý
nemůžu být panic,, nechápal Petr
,,já myslím to druhé,, řekl mistr
a dlaní rozehnal dým
aby si prohlédl to krásné
svalnaté tělo
,,sáhneš na mě a sejmu tě,, zasyčel Petr
a dlaní si nahnal dým zpět
,,klid, oba jsme to vzali
za špatný konec,, řekl mistr
tichým hlasem
smutně pokynul
a oba se vydali na vyhlídku
,,s čím jsi teda přišel?,,
,,potřebuji odložit své děravé srdce
a bojím se smrti,,
,,jo tohle,, řekl mistr, plivl dolů z vyhlídky
a pokračoval:
,,tak tahle SMRT ti nakonec zachrání život...,,
Přečteno 355x
Tipy 27
Poslední tipující: jitoush, zelená víla, Jort, Fany, Amonasr, Kapka, Frr, Kett, Dreamy, Akyš, ...
Komentáře (17)
Komentujících (8)