tři jsou moc
okolo byla tma
evidentně jsme byli v nějaké místnosti
prostorem se nesl zápach moči
podle dýchání a jiných zvuků
jsem odhadl
že nás tu bylo tak pět až šest chlapů
,,kde to sakra jsem?,, zeptal jsem se
ticho
zkusil jsem druhý pokus: ,,hej, jste hluchý?,,
,,oni nemohou mluvit,, ozval se někdo z rohu
,,jak to?,,
,,mají sešitá ústa,,
,,a jak to, že ty mluvíš?,,
,,já tu nejsem za pomluvu,,
sáhl jsem do kapsy
vyndal krabičku cigaret
a jednu si zapálil
oheň sirky
slabě ozářil roh místnosti
ve kterém seděl taxikář
který mě kdysi okradl cestou na letiště
posvítil jsem
na druhou stranu
a zahlédl siluety ostatních
potom zápalka zhasla
,,za tři cigára tě vykouřím,, řekl taxikář
do tmy
dlouze jsem potáhl z cigarety a mlčel...
,,přemýšlej o tom
jsem tu jedinej nezašitej,, pokračoval
a na opačné straně místnosti
to začalo šustit
,,pusťte mě ven
já sem nepatřím!,, zakřičel jsem do tmy
,,to si tu myslí každý!,, vyprskl smíchy taxikář
smát se začali i ti zašití
chrochtali, kuckali, smrkali si do vousů
vyskočil jsem k nim
a začal mlátit pěstmi do tmy
ozývaly se rány, dunění a funění...
za chvíli byl klid
už nevydávali žádné zvuky
přestal jsem
škrtl jsem další sirkou
otočil se
a šel k nezašitýmu
už se nesmál a kryl si obličej
naklonil jsem se k němu
foukl mu dým pod nos
a řekl: ,,tři jsou moc rikšo
dám ti dvě...,,
Přečteno 334x
Tipy 26
Poslední tipující: Iva Husárková, zelená víla, Jort, Nikita44, Cappp, Amonasr, Laika, Akyš, Ruda Štola, Básník Karel, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)