s dovolením...
obtěžkán svým osudem
vzadu za městem
stál jsem na skalnaté vyhlídce
a chystal se skočit
sbíral jsem
v sobě odvahu
a rekapituloval důvody
ze soustředění mě vyrušily kroky
byla to dívka:
,,budete tu dlouho? Potřebuji taky skočit,,
,,sbírám odvahu,,
,,já ji mám, tak mě pusťte před sebe,,
nerozuměl jsem tomu:
,,promiňte, já se tu snažím zabít,,
,,to já taky, kdyby vám to jenom tak netrvalo,,
byla krásná
ve větru jí vlály vlasy
a samým vzrušením
jí byly vidět (skrz šaty) bradavky
trčely do prostoru
jako dva hřebíky
nemohl jsem z nich spustit oči
začala se mi točit hlava
a už se mi nechtělo umřít
slezl jsem dolů a zeptal se:
,,jak se vyrovnáváte se žádoucími
pohledy mužů?,,
,,jste nadrženej, nebo nešťastnej?,,
,,která odpověď mi zaručí
že to tady dneska zabalíme
a já vás budu smět pozvat na večeři?,,
,,samé otázky, samé otázky...,, odpověděla
odstrčila mě
a v tichosti skočila dolů
bez rozmýšlení
jsem se vrhl za ní
,,takhle to přeci nemůže skončit!,,
křičel jsem v letu
padali jsme dolů
jako dva kameny
ona se ke mně náhle otočila:
,,rozmyslela jsem si to, nechci umřít!,,
,,to já taky ne, co budeme dělat?,,
řítili jsme se čím dál
tím rychleji
s provinilým výrazem
zamávala svojí ručkou
roztáhla křídla
a jako motýl odletěla
hlavou se mi mihlo
že už ta prsa
nikdy nepohladím...
Přečteno 551x
Tipy 33
Poslední tipující: Krysařka, Iva Husárková, Amonasr, Frr, Ruda Štola, Jort, zdenka, bogen, Stela, Kett, ...
Komentáře (26)
Komentujících (11)