trosečnice
Anotace: podívala se na mě přísně...
vracel jsem se z lovu
byl jsem už týden na moři
k pobřeží to byl
ještě den plavby
měl jsem dobrý pocit
a loď plnou ryb
držel jsem se kormidla
když mě to najednou bacilo
přímo do očí
přede mnou
uprostřed moře
ležela dívka
na nafukovací matraci
ani se nehnula
opatrně jsem lodí připlul blíž
a skočil do vody
doplaval jsem k ní
a chytil se matrace
v tu chvíli
sebou dívka trhla
sundala si sluneční brýle
a řekla: ,,co tu děláte?,,
,,přišel jsem vás zachránit,, odpověděl jsem
a šlapal vodu
,,já nepotřebuju zachránit
ale namazat záda, máte krém?,, zeptala se
a nasadila si brýle zpět
,,jste popletená
a jste trosečnice uprostřed moře
to já poznám,, mluvil jsem na ni
a trochu se zadýchával
protože šlapání vody mě vysilovalo
,,já plavu na matračce
to vy jste až po krk v moři
a támhle vám odplouvá loď,, usmála se
a rukou naznačila směr
otočil jsem se
a opravdu, loď byla v čudu
zapomněl jsem vypnout motor
a ten ji teď unášel pryč
,,sakra,, zaklel jsem
ona se dál v klidu opalovala
,,ještě, že máme tu matraci,, začal jsem
nahlas přemýšlet
,,jakou matrací?,, zeptala se
a vytáhla ventilek...
...do vody
začal ucházet vzduch
a všude okolo
se dělaly bubliny
polilo mě horko
stáhla si brýle na špičku nosu
podívala se na mě přísně
a řekla: ,,ty sis myslel, že mi utečeš?...,,
Přečteno 505x
Tipy 37
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Iva Husárková, Malá mořská víla, Pamína, Amonasr, Romana Šamanka Ladyloba, jitoush, jitka.svobodova, zelená víla, Ruda Štola, ...
Komentáře (21)
Komentujících (11)