Biserica de lemn din Breb
Biserica de demult de lemn din Breb
în proximitate la atingere
senzor invizibil inimei, superb
se activează ca constiinţă érei
preocupate de ea insuși, cam brusc
clopot trebuie spaţiul întreg, simplu
e metalul dur blindat, niciun molusc
transferuri sonore deși fără titlu
boltă din placi lemn deasupra podelei
sunete al clopotniţei calmează
etajul concav în mijloc, ton a ei
absoarbe umil covor, pace urează
Překlad:
Starodávný dřevěný kostel v Brebu
mám tak blízko až na dotyk
aktivuje neviditelný senzor srdce
spanilý, kterak svědomí, v době
jež pečuje jenom sama o sebe, prostě
zvon potřebuje celý prostor
jeho pancíř je tvrdý, žádný měkkýš
zvukový přenos je bez titulků
doštěná klenba nad přízemím
hlahol zvonice tiší
vzdutá podlaha uprostřed tlumí
její tón, pokorou vlněných koberců, mír přejíc
Přečteno 448x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Amonasr
Komentáře (0)