To těžko
láska bez možnosti nemilovat není skutečná
kovošrot
jednoho dne jsem se s nejlepším kamarádem dohodl
že se půjdeme podívat z okna
na obrovké jeřáby
které přetvářejí naše město
k obrazu svému
opravdu na tom tolik nezáleží
ale tehdy jsem to považoval za důležité
že život je statický a vůbec nic se v něm nezmění
že všechno co teď chutná bude chutnat i zítra
že slunce je ta jediná jistota
a být součástí toho všeho znamená být navěky šťastný
a bezpečný
a potom jsem cestoval všude možně protože
jsem hledal střípky sebe které jsem kdysi poztrácel
všude po světě mě znali
ale každý věděl něco jiného
a tak mě znal každý jinak
a nikdy jsem pro nikoho nemohl být úplný
proto jsou na světě okna za kterými jeřáby
osvobozují budoucnost od okovů minulých statických
přežitků
a já už nejsem součástí svých myšlenkových podchodů
křížících přímou cestu k cílům
které mě držely na místě
pohupuju se jako loď na nekonečném moři
a nad hlavou nemám hvězdy
jen žárovky
a jejich strop
život za oknem je poněkud jiný
jako když bydlíš sám se sebou ve své hlavě
a pak zjistíš
že ti někdo platí nájem
jako když jsi s někým a pak zjistíš
že on je s tebou méně než ty s ním
už nemůžu být součástí všeho čemu jsem věřil
a životů které jsem žil a těch
které jsem žít měl
milovat bez možnosti odejít
to není
možné
tady máš tu stovku
sis měl nechat
ne proč
všechno je uklizené
a ohřejeme si oběd
už je to spravené?
ano
od včerejška
naděje zazvoní na zvonek u dveří a doma nikdo nebude
ještě to má čas
máma vzala tima do města
udělala bác
jedna dvě někdo jde nese pytel mouky
kde je timy kde je teď?
dvě tři čtyři
netopýři
pět šest
sedm osm
kde je kde je teď?
devět deset
zmáčkni reset
víš kdo jsi?
proč jsi
jsi nemocný
vadný
prázdný
proč nenávidíš?
proč miluješ?
kdo jsi?
všechno dobré
je pomíjivé
to špatné taky
záleží přece na tom
odkud nás pozoruješ
odkud se díváš
poslouchej rádio
Přečteno 530x
Tipy 19
Poslední tipující: mikrojimbo, zelená víla, Ruda Štola, Iva Husárková, Akyš, Kapka, Avola, Amonasr, Frr, její alter ego, ...
Komentáře (12)
Komentujících (7)