U řeky Prut
Podívám se do vod Prutu
snad se mi zrak nerozdvojí
přesně středem řeky půjdu
málem ať se břehy spojí
protilehlé, od pramene
pod Goverlou, až do ústí
u Galaţi se oblouk klene
Dunaj říct si neodpustí
- Do světa řek dělat díru
sněním nelze, den se dívá
srdce v lásku ztrácí víru
jenom když si nezazpívá
o mostech nad staletou hrou
v slunci vlnek roztomilých
jít dál touhle poutí mokrou
nahoru a dolů v mílích
pomyslných střetů s živlem
zkroceným, jen když si brouká
o akvou vivou oživlém
bohatýru, další sloka
v duetu se zpívá ještě
krásná dívka Dunarea
taky mokrá, ne od deště
do moře se v Deltě vlévá
Přečteno 241x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Iva Husárková, Amonasr
Komentáře (0)