Anotace: upraveny text pisne do souteze na libresu na tema dest Tak nedělej ciráty „Déšť Ti holka zmáčel vlasy“ tiše pěla pokladní
„Déšť Ti holka zmáčel vlasy“
tiše pěla pokladní,
chvění v hlase - něžné milé
vrylo se mi do hlavy
„Déšť Ti holka zmáčel vlasy“
broukám si sám do dálky
děkuji Ti dívko z kasy
za kousek něhy bolavý
A když potom vyjdu z krámu
mizím krokem loudavým,
pozval bych Tě milé děvče,
oslovit Tě neumím
Vlasy se mi lepí deštěm
podzim vzduchem zavoní
potáhnu si trochu z trávy
pak si dodám odvahy
Zkouříme se milé děvče
budem krásně vysmátí
venku padaj kapky deště
tak nedělej ciráty