Anotace: ...
Rozbité srdce krvácí v dlani,
na střípky ledu roztříštěné.
Jej drží bílé ruce, bledé,
div střepy kůži neporaní.
Srdce žije, tepe v dechu,
člověk vyrval si jej z těla.
Naděje dávno odletěla,
není po ní vidu, slechu.
Člověk s dírou v hrudi stojí,
očima hledí do dáli,
kde dříve děti výskaly,
teď každý se jít bojí.