Celý rok chlastám a nespím
Ženy sú stále oblečené
len tak naľahko
sú pekné
veľmi pekné
noci po lete
a stále ešte dosť teplé
na znásilnenia vonku
koľko tiel musí
vychladnúť
aby došlo k tepelnej výmene
a vzduch nebol až tak
horúci
neznášam leto
v rukách sa mi príliš potí
hrdlo ďalšej obete
aj keď
z posledných výdychov
nestúpa para
a nezahmlieva mi zrak
naliehavosťou utiecť
z tela
ale aj tak
pusťte ma do zimy
a budete sa triasť hrôzou
v snehu umrú všetci anjeli
aj bez rozpažovania rúk
a deti budú visieť zo stromov
za šály
s jazykmi prilepenými
na brady
ako vianočné ozdoby
z mäsa
a rozdrvených kostí
a môžete hľadať odpustenie
medzi ihličím na stole
no aj s dreveným betlehemom
od majstra rezbára
sa dá rozmlátiť hlava
na kašu
ktorú zem nebude jesť
lyžicou
už je prežratá
krokov a pľuvancov
z klamárskych papulí
až sa jej točí hlava
okolo vlastnej osi
a len mne treba zvracať
zo všetkých
čo sú vo mne
pri pohľade do zrkadla
a prichádzajú ďalší
horší ako vraždy
bez cenzúry na obrazovke
a krv ich nezaujíma
smrť je viac
ako roztečený mozog
a zaschnutá krv
je to dopitá fľaša
ráno
a vytriezvenie
Přečteno 315x
Tipy 7
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková, Philogyny1, VEDz RVAHEs
Komentáře (4)
Komentujících (4)