Klaním se
stínu sochy
v mlze podzimu
Vdechuji chladnou
vůni kamene
z kterého
je vytesaná
její tvář -
- pokrytá
prachem minulosti
přivyklá této době
avšak stále tak svěží
od svého počátku
Stojí tu
obklopená samotou
v tichu nekonečna
vyhlíží kroky
kolemjdoucích
kteří se snad
někdy
(jako já )
pokloní
kráse
navěky
nehybného zrození....
Nikorinko, zvu Tě na výlet do Antverp-navštívíme tam úžasné lapidárium moderních soch* :-) :-D*ST*-jak čtu Tvůj text-nepochybuju o tom, že bys byla tou nejvděčnější spolupoutnicí a spolunazíratelkou...TAK HOLA!!! ST*
18.09.2017 13:39:21 | Frr