Anotace: Malá pirátská píseň :)
Ve flašce karibský rum
a náušnici v uchu,
sedmera moří ten šum
zpívá našemu sluchu.
Nad hlavou plachty lněné,
v nohách třísky z paluby,
lanovím ruce dřené,
kapsy občas naruby.
Přístavní krčmy svádí,
víno, zpěv, hlavně ženy,
po nocích s čilým mládím
širých vln bílé pěny.
Když přijde bouře proklatá,
vyprázdní truhly od zlata,
těžký je život piráta.
Boj se Španělem zrádným
o mince, zboží, šperky,
cílem nestát se snadným,
však nejsme žádné herky.
Na dno Davyho Jonese,
pak zase zpátky k živým,
toto ve zdraví snese
každý z nás, či se mýlím?
Cesta k pokladu z bájí,
sem tam vzpoura, sem tam lest,
zrádce hned šavle krájí,
tak pirátská velí čest.
Když přijde bouře proklatá,
vyprázdní truhly od zlata,
těžký je život piráta.
Mapa k nitru ostrova,
legendy leccos praví,
nám se poklad neschová,
pijem i na tvé zdraví!
báseň chválím, nevolíš-li Piráta, tak jsme na jedné lodi!
Radši než Piráta mám Piláta...
22.11.2018 23:57:00 | analfagot