Anotace: Inspirováno hudbou (oblíbený klávesák:))
Zdvihni víko klavíru,
zahraj, o čem se Ti snívá,
vypusť loďky z papíru,
zatímco se rozednívá.
Tóny vylétnou k výškám,
kde se orlové prohání,
k těm bleděmodrým výškám,
které ve štěstí nebrání.
Hned stříbrné zvonečky,
hned bouřkové hromování,
vichr, vášeň horečky
rozeznívat do skonání.
Nech se svým proudem unést
do té velkolepé řeky,
Tvé poupě zvládne vykvést
na dalekém konci štreky.
Jedenkrát si vybavíš
první nesmělé brnkání,
až Tvé dílo zazní výš,
zítra v oblacích nad strání.