ULIČKA
ULIČKA
Krysa číhá v záhybech noci
popelnice poseté gangrénou
plivají odpad
neony
a blikající žárovky
kurvy vyklepávají podpatkem
morseovku
do kočičích hlav
žebrák v lepence
umírá už roky
sem tam vrzne okno
a kondom zavěšený na kanálu
s posledních sil
než spláchnou ho zvratky
a splašky z místní putyky
prázdné flašky cinkají v rohu
jako lapače snů
když zašlapané ideály
povalují se tu jako špína
pak kropící vozy nad ránem
konečně seškrábnou ten zápach
a temná ulička rázem rozkvete
jako dětský úsměv
protože
tudy
vede cesta do školy.
Přečteno 342x
Tipy 13
Poslední tipující: Pamína, Ruda Štola, Jort, Frr, Jin&Jang, Amonasr, Pétík
Komentáře (1)
Komentujících (1)