~~~~~~~~~~
...Už skoro hodinu tam čeká
ta hezká holka na zastávce
čeká tam smutná?Ne,usmívá se
na toho svého,na mládence,
na její vlasy padá hustě sníh
a všechno kolem krásně zdobí
ruce si pak schová do rukavic
že mrzne až praští se nezlobí...
*
teď někdo vedle hlasitě kýchne
ona jen řekne „na zdravíčko“
kouzelný dědeček vedle ní stál
ona se usměje jenom tak,maličko,
děda má od mrazu červený nos
oči má černé jako dva uhlíky
a stojí tam ve sněhu jakoby bos
kabát má zapnutý na bílé knoflíky...
*
rukou se opíral o staré pometlo
už to tak vypadá,no ano,je to tak
promrzlou dívku to rozesmálo
ten kouzelný děda byl sněhulák.
Dívka teď povídá, pomalu půjdu
ten můj milý už někde u kamen sedí
na milého v mrazu čekat nebudu
asi jenom přes okno ven hledí...
*
A venku se snad čerti žení.
*
~~~~~~~~
nejlépe za kamna.
03.10.2017 17:36:14 | Slav Milo