to nemá cenu
Anotace: někdo je taky vzhůru...
uprostřed noci
nechávám klíče v zámku
z tmavého pokoje
pozoruji oknem
opuštěnou ulici
a přemýšlím
o panelovém uspořádání
tohoto světa
asfaltovou rovinu
mezi dvěma bloky
neohrabaně přebíhá ježek
přemýšlím, co tu dělá
a kde se schovává přes den
chtěl bych vidět ten úkryt
v hořčičné sklence
se na mě těší myslivec
bez ledu
v ruce mi žhne cigareta
dávám si pozor
aby nevzplály záclony
hrozně nerad bych
teď někoho rušil
požárem
asi bych to instinktivně
hasil tím alkoholem
a pak už by mi nezbylo nic jiného
než do toho posvátného ticha
šeptat: ,,hoří?,,
domem tlumeně zaúpěla
strojovna výtahu
někdo je taky vzhůru
to ale nemá cenu
myslel jsem si
že budu alespoň na chvíli sám…
Přečteno 403x
Tipy 19
Poslední tipující: Amonasr, Jort, bogen, Ruda Štola, Frr, Akyš, VEDz RVAHEs, Anděl
Komentáře (6)
Komentujících (4)