Wallonien
Anotace: Jednotky Wallonských belgických dobrovolníků bojovaly v řadách německé Wehrmacht a později Waffen-SS na východní frontě proti SSSR a byli v bojích rozprášeni, v jejich Belgii souzeni a popravováni...
Bili jsem se u Pskova,
za ideály naší vlasti,
pro chrámy v Bruggách,
nepřítel vždy prchal,
bili jsme se na Kubáni,
za naše milé, ženy, děti,
pro uhelné doly v Charleroi,
nepřítel se krutě bránil,
bili jsme se na Dněpru,
za naší národní svobodu,
pro přístav v Antwerpách,
nepřítel již postupoval,
bili jsme se v Dorpatu,
za našeho lidu svobodu,
pro kanály Maastrichtu,
nepřítel nás těžko drtil,
bili jsme se u Stargradu,
za naše vlastní přežití,
pro naši krásnou Belgii,
nepřítel nás rozdrtil,
bili jsme se jako lvi,
nepřítel nás rozprášil,
neohli jsme však hlavy,
my jsme přeci Walloni!
Komentáře (0)