Anotace: Blíží se Slunovrat... starší dílo, pár let ztracené a znovu nalezené.
Černý Princ na vraném koni
neslyšně cválá krajinou noci,
v dnešní čas, tak, jako loni
svírá mou duši ve svojí moci.
Kabát z havraního peří,
vraníkův vířivý taneční krok,
v zimní Slunovrat když sněží,
vyráží na svoji pouť rok co rok.
Tajemné oči plné tmy
tmavší než nejčernější hedvábí,
jediný on do mých snů smí,
Černý Princ beze stínu mě vábí.