Anotace: Trochu ladovské pohody...
V sluneční sníh jiskří záři,
smrček ozdoben před radnicí,
advent vládne kalendáři,
teplo v kabátech, beranicích.
V kádi šplouchají kapříci,
statkáře saně zvonky zvoně,
děti s radostí na líci
po teplém nose hladí koně.
Sněhu po rynku dosyta,
řádící rošťáci v kožíšku,
okna svátečně umyta,
za nimi psaníčka Ježíšku.
Co nevidět před kostelem
zabečí ovce, koza mekne,
rozhýbe se živý Betlém,
k děťátku v jeslích anděl klekne.
Večerem zazní koledy,
Každý se připojí svým hlasem,
spřátelí všechny sousedy
v poklidném svátečním tom čase.
Velmi pěkné a povzbudivé, dík...
02.12.2017 09:15:06 | Slav Milo