Když duše bolí

Když duše bolí

Anotace: Ne všechna bolest je poznat, nebo je vidět.

Když duše bolí
ticho zavírá své dveře
a touha někde v koutě tiše přede.
Viděl jsem
ptáky padat.
Ani slova zběsilá
je nezastavila.

Viděl jsem
oči plakat
a přitom tak suchá byla,
pustá bez života,
plavá bez pohledu a jasu.

Když duše bolí
nic ji nezhojí,
jen suché strniště podoby jest.
Vyprahlý proud vzduchu
vypráví opuštěným zákoutím
baladu o životě.
O tom co vše mohlo být,
kdyby se znovu otevřely dveře
do paměti zamčené.
Kdyby vyschlý pramen lásky
zvlažil srdce polomrtvé
a dal ptákům nová křídla.

Když duše bolí
ptáci z oblohy padají.
Nic se neříká
jen se mlčí.
Autor Hermin, 02.12.2017
Přečteno 341x
Tipy 9
Poslední tipující: grázlík, Iva Husárková, Kapka, zdenka, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za moudrá slova Z.

02.12.2017 10:50:17 | Hermin

Jen láska ... lásku zhojí ... úsměv.z.

02.12.2017 09:20:15 | zdenka

Duši zhojí láska.

02.12.2017 08:15:35 | Šípková Růženka

Nebo zvětší utrpení, záleží na lidech. Děkuji za inspiraci.

02.12.2017 08:30:48 | Hermin

To ano. Je v ní i utrpení, ale posouvá naši duši dál.

02.12.2017 08:32:05 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí