Tíha lehkosti
Země je opět bílá studem,
Nikdo ji ještě nepošlapal.
A cesty, jimiž možná půjdem,
Skryly se s ledovým klidem,
Pod smutnou tíhu lehkosti.
Takto se ztrácí každá stopa,
Pak žádná duše nezjistí,
Proč ztvrdla jak mléčný opál,
Či kdo v noci slabě klepal,
U jejího obydlí.
Snad známe oheň radosti,
uvnitř jsme však vychladli.
Než nás oceán možností,
Zas osvobodí od zlosti,
Topíme se hudbou vln.
I když růže prořídly,
Vždy se najde další trn,
Jenž do boty zapadlý,
Změní naše pohodlí,
Na kulhání za osudem.
A navzdory zázrakům,
Je země opět bílá studem.
Přečteno 339x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, jitoush, Iva Husárková
Komentáře (0)