Na stole drobky chleba od večeře
Je zima jako v kamenném klášteře
Čaj dávno přestal mé ruce hřát
Za oknem ledový vítr začal vát
Sen o úspěšné baletce přestal se mi zdát
Měla bych se odhodlat a ne se jen bát
Do chlebových drobečků naštvaně fouknu
Ze sněhem zavátého okna se kouknu
Snad lepší zítřky tam vidím
Baletní sřevíce raději (ne)uklidím