Jsou jako dvě lodě,
ona a on.
Lodě zmítané vlnobitím.
A na palubě je
slon!
Jestli ho nechytím,
bude to můj skon.
Cože,slon??
I do mysli básníka
vloudí se chybička.
To,co zváti se mohlo-
básnička-
stane se škvárem.
Než s námi bude amen,
zasmějme se.
Ve vlnách času zrodí se nový rým.
To vím.
Teď jdu spát
a pod víčky se budu
smát.