Básníku...nějak mi došel rým
jak báseň bez něj pořídím
jak přidám k sloce pár svých vět
jak oslovit mám poetický svět?
Tak tiše stojím v ústraní
a koukám, jak se múzy prohání
mě míjí jejich vystřelený šíp
snad bez něj se mi žije líp...
Však pište, já vaše slova budu číst
spřádat je v myšlenkách-o činech Vašich snít
a potěší mě tok těch vět
s nima je krásnější náš svět...
Občas rým chodí po horách, po lesích, jindy ho utopí myšlenky a někdy jej má člověk na dlani a stačí vzít jen tužku a papír nebo zapnout Liter. :-)
Ovšem, i když JSJ chybí rým, svůj rým opět nalezne, nebude se trápit tím, určitě už je za růžkem... :-)
10.01.2018 14:46:07 | Kubíno