Říjnová
Anotace: Jsi list a tvá duše vítr říjnový chvěješ se tak, že ve tváři ti nelze číst pro tenký srpek světl...
Jsi list
a tvá duše vítr říjnový
chvěješ se tak,
že ve tváři ti nelze číst
pro tenký srpek světla
jenž v sobě skrývá
měsíc nachový.
Jsi list
co bledne v nevyřčená slova
a vznášíš se v poryvech
slunečních paprsků.
Je slyšet hudbu
jež kdosi neviditelný
vyhrává na klapkách rosy
až z řapíků zazní flétnička Panova.
A já podzimní král
smutním pro křídla Pegasů
těžknoucí kopyty
v bahniscích dnů do olova.
A já podzimní král
utrácím tvé listy
za vločky sněhu
a tebe dál
marně provázím místy,
kde bych našel pramen
co nepropadl ještě
mlčením těžkých ledů ...
Přečteno 318x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Fany, Frr, bogen
Komentáře (3)
Komentujících (2)