SAVÁ
celý život nasávám
nejenom jak duha
pivo víno lihoviny
(vlastně už jen víno
navíc po slzách
i duha má své dno)
nasávám hlavně z lidí
úsměvy z jejich očí
z podrazů opatrnost
z vrásek starosti
z objetí a stisků rukou sílu
naději ze vstřícných gest
nechci však nikoho vysávat
i sám se tomu bráním
saju jen na své riziko
často i na vlastní pěst
život mě zase rovnou ždímá
dokáže ze mě vycedit i krev
to když mě chytí pod krkem
fňukat mě ale prevít neuslyší
i kdyby mě sebevíc chtěl dusit
vymáčkne ze mě jen vzdorovitý zpěv
nikdy ponížený sten
Praha, 17.1.2018
https://www.youtube.com/watch?v=KDYKYzQkJ0Q