až budu chtít
pro dnešek jsem to vyřešil
sedím tu v přítmí baru
je šest ráno
a na stole hoří
(ještě, nebo už)
v barevném skle svíčka
nepřítomně hledím
do neonové reklamy
na slazený nápoj
a leknu se
když
sem tam blikne
mám opřenou bradu do dlaní
jsem tu uvnitř
v tomhle zaplivaným baru
je můj azyl
servírka
která má dost svých starostí
a je už taky dávno za zenitem
podává standardní výkon
v televizi běží americký fotbal
a na baru
před alkoholem
bublá vosková lampa
přemýšlím
co by se stalo
kdybych to tu všechno vypil
byl bych rychlejší
než smrt
usrkávám si ale
to svoje
a nechám ji ještě chvíli
bloudit venku
chodí po ulici
v dlouhém černém plášti
už není tak sexy
je pěkně nasraná
nahlíží do oken přízemních garsoniér
rozhlíží se
a nervózně bere
za kliky vchodů
mám svoji devítku
a jeden náboj
až s ní
budu chtít mluvit...
Přečteno 463x
Tipy 25
Poslední tipující: ldona, Iva Husárková, jondys, Jort, Anděl, Amonasr, Fany, Frr, Pamína, její alter ego, ...
Komentáře (14)
Komentujících (6)