Mrtvé tulipány
Když člověk procitne
jeho plachost nevymizí
je jen sám sobě cizí
a zdobí si křídla motýlí
rezavými žiletkami
svléká se
ze své růžové dušičky
a doufá ve větší tmu
než se kterou noc zatemnil
doufá v tupé nože
doufá v pavučinu z oceli
doufá v papírový Titanik
co nikdy se nepotopí
kdo neviděl
nepochopí
avšak vyjádřit to umí
že když člověk procitne
jeho plachost nevyšumí
Komentáře (1)
Komentujících (1)