Na dně
řeky snů
ležely oči
hořké memento
zavrženého
pohledu
zasazeny
hleděly na svět
pohledy plachých ptáků
bílých holubic
než ve smrtelném úleku
spolu s tisíci
shluklých
poplašeně vzlétly
tím divokým
závanem
zašuměla
holubí opona
a s tlukoucími křídly
řas
pomalu spadla
na dno
mezi ostatní
sněné …
*********
Víš,
chci na tebe
udělat dojem
co takhle
salto vzad ?