*~*~*~*
Slunce zapadá,
to den se s nocí střídá
stříbrný měsíc
klidný spánek hlídá,
tak jako máma,
když jsme ještě děti byli
a naše mámy
nás večer uspávaly.
Když nešlo usnout
pohádka to spravila
a máma,znavená
za ručku nás držela.
Někdy s námi
počítala beránky,
tak už spinkej
můj broučku malinký.
Někdy se mamince
už oči zavíraly
a my,ta její sluníčka
jsme stále a stále brebentily.
Po letech nám to naše děti vrací
a jim ty jejich.
Vlastně naše vnučky,vnuci.
Ale i tak se na pohádky
pěkně vzpomíná,
ale na stará kolena se těžce
i s pohádkou usíná.
Dobrou noc..
~~~~~~~