I to předchozí dílko se mi líbilo. Je to pochopitelně nádherný a turisticky nezdevastovaný kus země i když pošlapaný vojenskými bagančaty všech mocipánů od R-U po Rusy.
Ta historie mnohonárodnostní Bukoviny je tak zamotaná, že znalec je jen málokdo.
13.03.2018 11:20:07 | Lesan
Od průsmyku Prislop doleva vede turistická značka na horu Cearcanu (1847 m). Rozkvetlé rododendrony koncem června lemují systém zákopů z 1. světové války. 22. ledna 1915 se tady v metrových závějích a silném mrazivém větru odehrála bitva u Cârlibaby.
14.03.2018 08:00:40 | Petbab