Anotace: Nietsche: "Z hloubi duše miluji život – a věru, nejvíce tehdy, když ho nenávidím.“
občas musíme
vědomě krvácet
abychom si připomněli
že žijeme
občas musíme život
nenávidět
abychom si uvědomili
jak ho milujeme
občas musíme
nechat zkamenět určitou chvíli
podržet ji v sobě
abychom si uvědomili
že máme stále naději
a někdy
když chceme zůstat naživu
musíme pohřbít
vlastní srdce…
Kolikrát v životě musíme své srdce se sebezapřením pohřbít, abychom mohli dál žít - to je nádherný a nesmírně silný příměr :-) Ještěže srdce umí vstávat z mrtvých... ;-) ST
15.03.2018 18:10:55 | Amonasr
Tahle mučednická rétorika to je klišé vedle klišé, zejména poslední čtyři řádky.
15.03.2018 09:55:19 | tall&curly