za ním
seděla na baru
a byla nedostupná
popíjela čistou skotskou
a kouřila cigaretu
všichni muži
v lokále
z ní šíleli
chodili to na ni zkoušet
jeden, každý
v rohu hrál jukebox
pokaždé
se některý z nich zvedl
a vyzval ji k tanci
ona se na něj
nechápavě podívala
zavrtěla hlavou
jako
že
ne
a foukla mu dým do obličeje
jednoho po druhém
odmítala
a oni se jako pitomci vraceli
zpátky
na svá místa
barman věděl své
a tak
jako jediný
zůstal na zemi
zrovna jeden odcházel
s nepořízenou
když
do podniku
vešel mladík
v ruce držel
knihu
prošel napříč místností
sedl si v rohu
a začetl se
barman k němu
hned vyrazil
on si objednal
to, co pije dáma
a jednou taky
pro ni
obojí na bar
oči od knihy
nezvedl
barman to rozlil
do dvou sklenic
a postavil pití
před ni
nastalo ticho
štamgasti měli rázem
o zábavu postaráno
on si ještě
chvíli četl
pak zaklapl knihu
a vydal se
k baru
došel až k ní
zastavil za jejími zády
zadíval se
na strop
jakoby tam něco bylo
a čekal
ona potáhla z cigarety
a nechala ji zemřít
v popelníku
zhoupla se
z barové židle
a zůstala
nehybně stát
on jí pomohl
do peleríny
zaplatil barmanovi pití
a šel ke schodišti
které vedlo nahoru
k pokojům
ona sebrala obě skotské
a dlouhou
gazelí chůzí
vydala se za ním...
Přečteno 481x
Tipy 23
Poslední tipující: Iva Husárková, zelená víla, Laika, bogen, Nikita44, Jort, Anděl, Amonasr, Lioness, Šípková Růženka, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)