Hrdě padni
Anotace: s věnováním pro příznivce military life
Křížíte své zbraně čile,
myslíte si, že jste MOC?
Však není vskutku pravdou,
že lidi umírají na nemoc.
Proč jste si tak jisti tím,
že pokládáme život rádi,
s vaším moudrým rozhodnutím?
Hop, pal, umři za svou vlast,
pletete na nás láskyplnou past.
Je to skutečně tak,
že člověk musí vraždit pro mír?
Nebo nám řeknete pak:
"Potřebovali jsme zjistit hodnotu vašich sil." ?
Válečná protilátka netkví v ustřelování hlav,
proč nás ženete tam, kde smrt na nás s náručí čeká,
nekonečným sžíráním všeobecných pravd,
váš zájem o naše životy s počtem padlých klesá.
A co až řeknem: "Válčete sami!" ?
Zvednete se z křesel
nebo nám usekáte hlavy?
Komentáře (6)
Komentujících (4)