Anotace: Mladá dívka zamilovaná do výrazně staršího muže
Působivý text, líbí se mi myšlenková stavba. Laicky bych řekl, že tohle není forma básně ale monolog divadelní hry. Jakási peripetie?
16.05.2018 12:04:33 | Lesan
Lesan: souhlasím :))
16.05.2018 12:45:17 | ProstěPepa
opět, děkuji všem za komentáře. O divadelní hru se nejedná, ale nebylo by špatné, kdyby nějaká na motivy tohoto vznikla. Jen bych chtěla ještě říct, že Předsedkyně a Vy na sebe nijak nevazují, kdyby si to náhodou někdo myslel. Každá vznikla v jinou dobu a každá se týká jiného muže.
16.05.2018 13:14:06 | E.Sinclaire
Dovolím si oponovat. Pouze "Mistři",především v malířství, dokázali odvrhnout a uzavřít uměleckou etapu své tvorby. Někdy ji i znectít. Pak s nastupující vlnou se vrhnout do jiné "kašny". Změnit výraz, techniku, tonalitu, postupy tvorby.
Tvrdím, že zdejší vějíř liter.autorů kope svoji ligu v úzkých kolejích. Konkrétně oba Vaše texty jsou z jedné studny. Jistě, mohou se týkat různých období a osob, věcí, událostí. Ale schema a tok asociaací je sevřený.
Osobnost člověka se s časem mění, ne dramaticky. Paradoxem je, že hrany se věkem nezaoblují ale přiostřují.
Jsem přesvědšen, že v textu "Vy" je mimoděk vloženo/uvedeno stigma současné společnosti. Mnohokrát jsem se s ním setkal. Bohužel to není záležitost, co by lidská společnost měla adorovat.
16.05.2018 16:30:09 | Lesan