Anotace: Po dlouhé době nálada na něco trochu "zvučnějšího"... Inspirace k troše básnické hravosti v knize od Radka Malého a Pavla Čecha - Poštou havraní. Rozhodně doporučuji všem, kteří se i v dospělosti nebojí být dětmi :-)
Co dělat,
když zas a a znova
nenacházíš správná slova?
Obejmout ticho
v jeho bílé tmě?
Jenže co když tě
zavede k temnotě?
Kdo to nezkusí,
ten odpovědi
nikdy nezíská.
Tak se neboj,
neboj se a vejdi
do světa sebenalezení.
Co dělá básník, umělec,
který zas a znova,
ne a ne najít ta správná slova?
Čeká pokorně na inspiraci,
nebo snad s tichem bojuje,
tak jako v pohádkách
válčili spolu rytíři a draci?
Říkáš, že nevíš?
Tak se zeptej
sám či sama sebe,
proč ještě stojíš tady.
Bez objevu světla světa ticha
totiž život občas studí, až z něj zebe.