Jaká to krásná a čarovná noc,
ve chvíli kdy kouzla mají tu moc.
Ve chvíli kdy noc změní se v den,
ve chvíli kdy se pod víčky objeví první sen.
Ve chvíli kdy měsíc vzhlédne se v hladině,
v té chvíli objeví se v náručí mámině.
To Naděje zrodila se ze Štěstí, to neznáme jen z pouhých pověstí.
Měsíc na počest jejího zrození, vytvořil na nebi svém pro všechny znamení.
Posypal nebe tisíci hvězdami, že Naděje, dcera Štěstí, je mezi námi.
Až na kolenou budeme klečet a Štěstí se k nám otočí zády.
Až budeme brečet a ztratíme své kamarády.
Až dopadneme na dno a nebudeme se moci zvednout.
Až ucítíme v duši prázdno a sny naše začnou blednout.
Až dny nám úplně zevšední ..... pak vzpomeneme si že Naděje umírá poslední.
Děkuji ... mám více básní podobných této kde figurují ostatní "členové rodiny" :)
17.05.2018 13:14:26 | Alinois