Anotace: o nich
Je to jako dnes
Na lampách se houpaly tenisky
a pod světlem my
pálili jsme staré sešity
ze střední
prý nám bude na nic
maturita
a moudrost
učitelů
kteří se
uměli
poslouchat
i poslepu
Můry slíbaly
ten noční prach
A my chtěli uniknout
Báli se dospělosti
samoty
i lásky
protože
znamenala
umění odpouštět
Je to jako dnes
Pálíme sešity z vysoké
Ještě jsme nedospěli
Bojíme se lásky
protože pak jsme
zodpovědní
za každého
koho si
k sobě
připoutáme
Jsme zodpovědní
za svou růži
Dokonce i po smrti
ale to nám
profesoři neřekli
Ani ti které jsme
se rozhodli
navždycky
milovat
Mrtví nelžou
Říkala.
Protože nemohou
milovat
Říkal a přitom citoval Hraběte.
Miluji tě
Říkala.
Já jsem uvnitř mrtev
Odpovídal.
Nejsi Bůh abys byl mrtev
Řekla naposled.
Nejsi Nietsche děvko
Vydechl a tu děvku scedil mezi zuby potichu
aby ho neslyšela
A předstíral dospělost
jako lampy
předstíraly
osvícení
jako ona aspoň sedmnáct
a slzu dojetí
místo smutku
Slyšela ho
Našla jsem si silná místa ... :) za ně dík
21.05.2018 08:22:34 | Ragnell
Páči sa mi tvoj štýl myslenia
21.05.2018 06:59:12 | maryshka008