Anotace: "trvale udržitelné zdraví"
Popíjím rooibos
červený keř
ve kterém někdo
musel utopit
své srdce
a nedělní ráno
dávno přede mnou
Možná se jen snažím
opít své štěstí
do němoty
pomyslným
zdravím
A třeba si jen nakládám
na svá bedra
více dalších nesnesitelných
let
jako cargovej vlak
co to dofuněl
až do Hamburku
A jednou mě účetní
dají do kolonky na "odpisy"
Ale narozdíl od toho vlaku
ze mě už žádný úroky
nevytřískaj
Jen duši
ale tu si nechám pro sebe
aby jednou mohla v klidu plout
do světla
nebo až do Hamburku