Anotace: Jak se člověk stává člověkem ? narodí se tak ? člověka formují jeho činy , rozhodnutí a sny .
Co jsou zač ty kruhy zla
Které vídáme každý den
Která se do nás zakousla
Jdouc za svým osudem
Dílem člověčím vše se spřádá
Do hlubin mysli se ponořit
Jen málokdo to zvládá
Koloběh světa pochopit
Za každým činem přijde reakce
Za každou chybou přijde trest
Spletité osudy dají se do práce
Kolikrát neseme více než stačíme nést
Každý máme na bedrech svůj kříž
Stavíme mosty do dálek
Stavíme zdi a do oken mříž
Se snem o životě bez válek
O lásce která nikdy nekončí
City co rozum přemáhají
Srdce která se jen tak neloučí
Netoužit po lásce potají
Ve světě kde není lidskost jen slovo
Rozum není překážkou
Mysl není jak těžké olovo
A lidé nemluví s přetvářkou
Z člověka pouze stín se stal
Opakujíc chyby dějin
Rozum dodnes nedostal
S převládajícím znakem jin