Někdy chodím truchlit
na šachová políčka
a skáču panáka po černých
každopádně cítím jak střelec bílé labutě
míří na královnu černého koně
za mým stínem mám strach
vyndávám ostrost
a nechám se slepě vést tvou dlaní
chci tolik žít
v bílých domečkách
jindy vlezu do věže
utkané z pavoučích sítí
houpám se vysoko nad své základy
i s těmi nejtěžšími kameny života
čekaje na tvůj šach
……………………………………………
bude to mé vítězství
blázni umírají nadvakrát